STOWARZYSZENIE KUCHARZY POLSKICH

Z Encyklopedia Gdańska
(Różnice między wersjami)
Skocz do: nawigacji, wyszukiwania
Linia 1: Linia 1:
 
{{paper}}
 
{{paper}}
'''STOWARZYSZENIE POLSKICH KUCHARZY I CUKIERNIKÓW REGION POMORSKI''', ul. Kapliczna 30. Organizacja obywatelska. Powstało z inicjatywy kuchmistrzów Krzysztofa Szulborskiego i Andrzeja Ławniczaka, zarejestrowane w styczniu 2002 roku. Za cel nadrzędny przyjęło promocję i rozwój regionalnej kuchni kaszubsko-pomorskiej. Organizuje konkurs „Dorszowe Żniwa”, czyli Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Poławianiu i Przygotowania Potraw z Dorsza (uczestnicy konkursu sami łowią ryby na Morzu Bałtyckim). Współorganizator gdańskiego Festiwalu Dobrego Humoru, organizuje Biesiadę Dobrego Humoru. W 2004 roku otrzymało Nagrodę Prezydenta Miasta Gdańska im. q Lecha Bądkowskiego (q organizacje pozarządowe), w 2012 nagrodę główną, Bursztynowy Laur Województwa Pomorskiego, w konkursie „Nasze Dziedzictwo Kulinarne”. W 2010 otworzyło Pomorską Akademię Kulinarną, wyposażoną w najnowszej generacji sprzęt gastronomiczny, gdzie każdy  pomorski kucharz może zgłębiać tajniki regionalnej kuchni pomorskiej i polskiej oraz nowoczesnych technik kulinarnych. {{author: JRB}} [[Category: Encyklopedia]]
+
'''STOWARZYSZENIE POLSKICH KUCHARZY I CUKIERNIKÓW REGION POMORSKI''', ul. Kapliczna 30. Organizacja obywatelska. Powstało z inicjatywy kuchmistrzów Krzysztofa Szulborskiego i Andrzeja Ławniczaka, zarejestrowane w styczniu 2002 roku. Za cel nadrzędny przyjęło promocję i rozwój regionalnej kuchni kaszubsko-pomorskiej. Organizuje konkurs „Dorszowe Żniwa”, czyli Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Poławianiu i Przygotowania Potraw z Dorsza (uczestnicy konkursu sami łowią ryby na Morzu Bałtyckim). Współorganizator gdańskiego Festiwalu Dobrego Humoru, organizuje Biesiadę Dobrego Humoru. W 2004 roku otrzymało Nagrodę Prezydenta Miasta Gdańska im. [[BĄDKOWSKI LECH | Lecha Bądkowskiego]] ([[ORGANIZACJE POZARZĄDOWE | organizacje pozarządowe]]), w 2012 nagrodę główną, Bursztynowy Laur Województwa Pomorskiego, w konkursie „Nasze Dziedzictwo Kulinarne”. W 2010 otworzyło Pomorską Akademię Kulinarną, wyposażoną w najnowszej generacji sprzęt gastronomiczny, gdzie każdy  pomorski kucharz może zgłębiać tajniki regionalnej kuchni pomorskiej i polskiej oraz nowoczesnych technik kulinarnych. {{author: JRB}} [[Category: Encyklopedia]]

Wersja z 10:41, 25 maj 2014

STOWARZYSZENIE POLSKICH KUCHARZY I CUKIERNIKÓW REGION POMORSKI, ul. Kapliczna 30. Organizacja obywatelska. Powstało z inicjatywy kuchmistrzów Krzysztofa Szulborskiego i Andrzeja Ławniczaka, zarejestrowane w styczniu 2002 roku. Za cel nadrzędny przyjęło promocję i rozwój regionalnej kuchni kaszubsko-pomorskiej. Organizuje konkurs „Dorszowe Żniwa”, czyli Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Poławianiu i Przygotowania Potraw z Dorsza (uczestnicy konkursu sami łowią ryby na Morzu Bałtyckim). Współorganizator gdańskiego Festiwalu Dobrego Humoru, organizuje Biesiadę Dobrego Humoru. W 2004 roku otrzymało Nagrodę Prezydenta Miasta Gdańska im. Lecha Bądkowskiego ( organizacje pozarządowe), w 2012 nagrodę główną, Bursztynowy Laur Województwa Pomorskiego, w konkursie „Nasze Dziedzictwo Kulinarne”. W 2010 otworzyło Pomorską Akademię Kulinarną, wyposażoną w najnowszej generacji sprzęt gastronomiczny, gdzie każdy pomorski kucharz może zgłębiać tajniki regionalnej kuchni pomorskiej i polskiej oraz nowoczesnych technik kulinarnych. JRB

⇦ WRÓĆ
Osobiste
Przestrzenie nazw

Warianty
Widok
Działania